Join the community today
Register Now

Wordpress WordPress 5.1.1 Multisite Error establishing a database connection

Discussion in 'Blogs & CMS usage' started by Fernando, Apr 25, 2019.

Tags:
  1. Fernando

    Fernando Member

    55
    9
    8
    Jul 21, 2017
    Ratings:
    +14
    Local Time:
    11:00 AM
    1.13.3
    10.1.25
    Hi, I'm trying to install WordPress Multisite but it's not working.

    I'm just doing the following:
    1. Create a new WordPress site using option 22, no Letsencrypt, selecting redis
    2. Once finished enabled in wp-config.php
    Code:
    define('MULTISITE', true);
    3. Go back to Network Setup
    4. Select either Subdomain or Sub-directories
    5. Add remaining lines to wp-config.php
    6. Click Login and it fails inmediately with:

    Error establishing a database connection

    I have tried many times and the results are always the same, when trying to repair the database what I noticed is a lot of tables that are supposed to be created when activating Multisite are missing, they are not even created.

    I have tried maybe 10 times :)
    Re-install the server so I'm not sure why it might be failing and if someone else have tried and see if it's getting the same results?

    CentOS Version: CentOS 7.6 64bit
    Centmin Mod Version Installed: 123.09beta01
    Nginx Version Installed: 1.15.12
    PHP Version Installed: PHP v7.3.4
    MariaDB MySQL Version Installed: 10.1.34-MariaDB
    When was last time updated Centmin Mod code base ? : Today
    Persistent Config: None

    Thank you,
    Best Regards
     
  2. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    39,758
    8,769
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +13,494
    Local Time:
    3:00 AM
    Nginx 1.15.x
    MariaDB 5.5/10.x
  3. Fernando

    Fernando Member

    55
    9
    8
    Jul 21, 2017
    Ratings:
    +14
    Local Time:
    11:00 AM
    1.13.3
    10.1.25
    Hi,

    Thank you! :), never mind I was doing a mistake :(
    I was adding to wp-config.php
    Code:
    define('WP_ALLOW_MULTISITE', true); 
    While the correct setting is:
    Code:
    define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
    define('MULTISITE', true);
    Best Regards
     
    • Informative Informative x 1
  4. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    39,758
    8,769
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +13,494
    Local Time:
    3:00 AM
    Nginx 1.15.x
    MariaDB 5.5/10.x
    Good to know :)
     
..