Learn about Centmin Mod LEMP Stack today
Register Now

Site broken in Internet Explorer/Edge

Discussion in 'Forum Feedback & Suggestions' started by Xon, Dec 6, 2016.

  1. Xon

    Xon Active Member

    134
    57
    28
    Nov 16, 2015
    Ratings:
    +177
    Local Time:
    5:04 AM
    1.13.x
    MariaDB 10.1.x
    It looks like something is utterly mulching the responses that IE/Edge sees, it looks like whatever compression is being used isn't respecting the supported compression types.

    It trashes basically all the non-html content. CSS is also generally fairly damaged and causes all jaavscript to fail, and css layout to fail
     
    • Informative Informative x 1
  2. Matt

    Matt Moderator Staff Member

    697
    322
    63
    May 25, 2014
    Sheffield, UK
    Ratings:
    +449
    Local Time:
    9:04 PM
    1.7.1
    MariaDB 10
    Yep, that looks like toilet

    upload_2016-12-5_15-18-24.png
     
    • Informative Informative x 1
  3. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,872
    6,905
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,397
    Local Time:
    7:04 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    strange not seeing in Edge for me logged out or in

    Microsoft Edge 38.14393.0.0

    upload_2016-12-6_1-36-30.png
     
  4. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,872
    6,905
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,397
    Local Time:
    7:04 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    Or IE

    upload_2016-12-6_1-51-52.png
     
  5. Kintaro

    Kintaro New Member

    9
    1
    3
    Dec 2, 2016
    Ratings:
    +2
    Local Time:
    10:04 PM
    1.9.10
    MariaDB 10
    Worst on Safari
    community.centminmod-on-safari.png
     
  6. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,872
    6,905
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,397
    Local Time:
    7:04 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    wow ... hmmm definitely will investigate ! Though harder if I can't replicate issue in IE11/Edge on my end :(

    IE accounts for 1.9% of forum visitors, Edge = 1.1% and Safari = 0.55%
     
    Last edited: Dec 6, 2016
  7. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,872
    6,905
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,397
    Local Time:
    7:04 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    hmm not entirely sure if I pin pointed the problem but it seems ngx_brotli module leaked some brotli content encoding headers for non supported browsers like IE11 and Edge for only some page http requests i.e. fontawesome's min css file. Brotli browser support Can I use... Support tables for HTML5, CSS3, etc

    Posted an issue to ngx_brotli repo at possible leak of br encoding to non supported browsers IE/Edge ? · Issue #42 · google/ngx_brotli · GitHub

    I disabled ngx_brotli compression to test in nginx.conf include file /usr/local/nginx/conf/brotli_inc.conf turned off ngx_brotli compression
    Code (Text):
    brotli off;
    brotli_static off;
    brotli_min_length 1000;
    brotli_buffers 32 8k;
    brotli_comp_level 5;
    brotli_types text/plain text/css text/xml application/javascript application/x-javascript application/xml application/xml+rss application/ecmascript application/json image/svg+xml;

    and cleared all the caches.

    It could also be because of Sucuri cloudproxy in front of the forums caching and serving the brotli content encoding = br incorrectly ?
     
    Last edited: Dec 6, 2016
  8. Kintaro

    Kintaro New Member

    9
    1
    3
    Dec 2, 2016
    Ratings:
    +2
    Local Time:
    10:04 PM
    1.9.10
    MariaDB 10
    Now in Safari it's a little better.

    2 minutes later:
    Ok now I cleared Safari's cache and the problem is solved for me.
     
    • Informative Informative x 1
  9. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,872
    6,905
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,397
    Local Time:
    7:04 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    thanks for the confirmation @Kintaro
     
  10. Xon

    Xon Active Member

    134
    57
    28
    Nov 16, 2015
    Ratings:
    +177
    Local Time:
    5:04 AM
    1.13.x
    MariaDB 10.1.x
    Yup, working for me now.
     
    • Like Like x 1
  11. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,872
    6,905
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,397
    Local Time:
    7:04 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    cheers @Xon for confirmation :)
     
  12. tuwi

    tuwi New Member

    10
    2
    3
    Dec 17, 2016
    Ratings:
    +3
    Local Time:
    10:04 PM
    I'm still having the issue in safari even after clearing everything , any ideas ?
     
  13. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,872
    6,905
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,397
    Local Time:
    7:04 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    how does it look ? specific pages of forums or all forum pages ? does it happen logged into forums as well as logged out of forums ?

    edit: ah updating to nginx 1.11.7 re-enabled brotli compression in /usr/local/nginx/conf/brotli_inc.conf so disabled it again now
     
  14. Amin Sabet

    Amin Sabet Member

    47
    6
    8
    Nov 8, 2015
    Ratings:
    +13
    Local Time:
    4:04 PM
    This is what the forums look for me right now from Chrome on iPhone. Has been this way for a while now...

    30828379744_6a448ccfb1_z.jpg
     
  15. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,872
    6,905
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,397
    Local Time:
    7:04 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    yeah might need to clear some caches on my end and your browser end

    update to 1.11.7 re-enabled ngx_brotli so had to disable it
     
  16. tuwi

    tuwi New Member

    10
    2
    3
    Dec 17, 2016
    Ratings:
    +3
    Local Time:
    10:04 PM
    same as Kintaro, in firefox is ok though, cleaned everything still having issues
     
  17. tuwi

    tuwi New Member

    10
    2
    3
    Dec 17, 2016
    Ratings:
    +3
    Local Time:
    10:04 PM
    now its fixed, thanks
     
    • Like Like x 1
  18. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,872
    6,905
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,397
    Local Time:
    7:04 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    Thanks for the confirmation
     
  19. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,872
    6,905
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,397
    Local Time:
    7:04 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    hmm i think i might have figured it out, i had sucuri end compression enabled (gzip), that might have double compressed some static files as well as mess with brotli compressed assets that would be served from cache ??? will later re-try brotli compression but with sucuri end compression disabled
     
  20. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,872
    6,905
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,397
    Local Time:
    7:04 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    re-enabled ngx_brotli on the forums here for some static assets seems webpagetest.org reports same issues on IE11 and MS Edge browsers, but my local browsers for these versions not showing error yet.