Want to subscribe to topics you're interested in?
Become a Member

PHP-FPM No PHP GD installed?

Discussion in 'Nginx, PHP-FPM & MariaDB MySQL' started by rdan, Jan 15, 2020.

  1. rdan

    rdan Premium Member Premium Member

    5,105
    1,267
    113
    May 25, 2014
    Ratings:
    +1,936
    Local Time:
    1:48 PM
    Mainline
    10.2
    • CentOS Version: CentOS 7 64bit
    • Centmin Mod Version Installed: 123.09beta01
    • PHP Version Installed: 7.3.13
    • When was last time updated Centmin Mod code base ? : cmupdate command
    I tried switching back 7.3 and 7.2, deleted all files under svr-setup.. but still no GD module :/.

    Where should I start debugging this?
    Thanks a lot!

     
  2. rdan

    rdan Premium Member Premium Member

    5,105
    1,267
    113
    May 25, 2014
    Ratings:
    +1,936
    Local Time:
    1:48 PM
    Mainline
    10.2
    php -m, doesn't return GD
     
  3. rdan

    rdan Premium Member Premium Member

    5,105
    1,267
    113
    May 25, 2014
    Ratings:
    +1,936
    Local Time:
    1:48 PM
    Mainline
    10.2
    I notice this error:
     
  4. rdan

    rdan Premium Member Premium Member

    5,105
    1,267
    113
    May 25, 2014
    Ratings:
    +1,936
    Local Time:
    1:48 PM
    Mainline
    10.2
    Seems only applicable to PHP 7.4, not with 7.3 and below.
     
  5. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    47,515
    10,783
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +16,763
    Local Time:
    3:48 PM
    Nginx 1.19.x
    MariaDB 5.5/10.x
    you set PHP_VERSION to PHP_VERSION='7.4.2' in your persistent config file at /etc/centminmod/custom_config.inc so centmin.sh menu option 5 picked that as PHP = 7.4 so installed PHP 7.4's different configure flag for GD etc. Remove PHP_VERSION='7.4.2' and try again

    though I guess it's still a bug if it's ran on centmin.sh menu option 5, as PHP version specified there should take priority.
     
  6. rdan

    rdan Premium Member Premium Member

    5,105
    1,267
    113
    May 25, 2014
    Ratings:
    +1,936
    Local Time:
    1:48 PM
    Mainline
    10.2
    Yeah suspected that, and I'm running centmin menu 5 right now.
    Hopefully get's resolve.
     
  7. rdan

    rdan Premium Member Premium Member

    5,105
    1,267
    113
    May 25, 2014
    Ratings:
    +1,936
    Local Time:
    1:48 PM
    Mainline
    10.2
    Yes, it's solved now.
    Agree it still considered as bug though.

    Thanks!
     
  8. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    47,515
    10,783
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +16,763
    Local Time:
    3:48 PM
    Nginx 1.19.x
    MariaDB 5.5/10.x