Welcome to Centmin Mod Community
Become a Member

Nginx failed to Install/Upgrade

Discussion in 'Bug Reports' started by RoldanLT, Nov 9, 2014.

Tags:
  1. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    3,901
    949
    113
    May 25, 2014
    Phillipines
    Ratings:
    +1,298
    Local Time:
    6:15 AM
    1.11
    10.2
    With this log @eva2000 .
    Ramnode 4GB plan.
    Code:
    make: *** No rule to make target `clean'.  Stop.
    /usr/bin/pscontrol already exists
    -rw-r--r-- 1 root root 5.5K Nov  9 00:44 /usr/local/nginx/conf/pagespeed.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 668 Nov  9 00:44 /usr/local/nginx/conf/pagespeedhandler.conf
    -rwx------ 1 root root 1.6K Nov  9 00:44 /usr/bin/pscontrol
    /usr/lib64/libatomic_ops.a found
    
    Check existing server string:
    static char ngx_http_server_string[] = "Server: nginx" CRLF;
    
    Change server string to phcorner
    
    checking for OS
    + Linux 2.6.32-431.1.2.0.1.el6.x86_64 x86_64
    checking for C compiler ... found
    + using GNU C compiler
    checking for --with-ld-opt="-L/svr-setup/staticlibssl/lib -Wl,-rpath -lssl -lcrypto -ldl -lz" ... not found
    ./configure: error: the invalid value in --with-ld-opt="-L/svr-setup/staticlibssl/lib -Wl,-rpath -lssl -lcrypto -ldl -lz"
    
    *************************************************
    
    Sun Nov  9 00:59:27 PHT 2014
    Error: 1, Nginx configure failed
    
    *************************************************
    

     
  2. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    3,901
    949
    113
    May 25, 2014
    Phillipines
    Ratings:
    +1,298
    Local Time:
    6:15 AM
    1.11
    10.2
    And also PHP :(
    Code:
    *************************************************
    Automatically continuing upgrade in 20 seconds...
    *************************************************
    
    make: *** No rule to make target `clean'.  Stop.
    Forcing buildconf
    Removing configure caches
    buildconf: checking installation...
    buildconf: autoconf version 2.63 (ok)
    make: *** No rule to make target `clean'.  Stop.
    ../configure --enable-cgi --enable-fpm --enable-pcntl --with-mcrypt --with-snmp --with-mhash --with-zlib --with-gettext --enable-intl --enable-exif --enable-zip --with-bz2 --enable-soap --enable-sockets --enable-sysvmsg --enable-sysvsem --enable-sysvshm --enable-shmop --with-pear --enable-mbstring --with-openssl --with-mysql=mysqlnd --with-libdir=lib64 --with-mysqli=mysqlnd --with-mysql-sock=/var/lib/mysql/mysql.sock --with-curl --with-gd --with-xmlrpc --enable-bcmath --enable-calendar --enable-ftp --enable-gd-native-ttf --with-freetype-dir=lib64 --with-jpeg-dir=lib64 --with-png-dir=lib64 --with-xpm-dir=lib64 --enable-pdo --with-pdo-sqlite --with-pdo-mysql=mysqlnd --enable-inline-optimization --with-imap --with-imap-ssl --with-kerberos --with-readline --with-libedit --with-gmp --with-pspell --with-tidy --with-enchant --with-fpm-user=nginx --with-fpm-group=nginx --disable-fileinfo --with-config-file-scan-dir=/etc/centminmod/php.d
    checking for grep that handles long lines and -e... /bin/grep
    checking for egrep... /bin/grep -E
    checking for a sed that does not truncate output... /bin/sed
    checking build system type... x86_64-unknown-linux-gnu
    checking host system type... x86_64-unknown-linux-gnu
    checking target system type... x86_64-unknown-linux-gnu
    checking for cc... cc
    checking whether the C compiler works... no
    configure: error: in `/svr-setup/php-5.6.2/fpm-build':
    configure: error: C compiler cannot create executables
    See `config.log' for more details
    make: *** No targets specified and no makefile found.  Stop.
    
    real    0m0.003s
    user    0m0.001s
    sys     0m0.001s
    make: *** No rule to make target `install'.  Stop.
    
    real    0m0.003s
    user    0m0.002s
    sys     0m0.000s
    ----------------------------------------------------------------------------------
    PHP was not installed properly
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Gracefully shutting down php-fpm kill: usage: kill [-s sigspec | -n signum | -sigspec] pid | jobspec ... or kill -l [sigspec]
    ................................... failed. Use force-exit
    Starting php-fpm /etc/init.d/php-fpm: line 68: /usr/local/sbin/php-fpm: No such file or directory
    failed
    *************************************************
    
    Sun Nov  9 01:00:48 PHT 2014
    Success: PHP configure ok
    
    *************************************************
    make -j5
    make: *** No targets specified and no makefile found.  Stop.
    
    real    0m0.002s
    user    0m0.001s
    sys     0m0.000s
    *************************************************
    
    Sun Nov  9 01:01:23 PHT 2014
    Error: 2, PHP make failed (1.2.3-eva2000.07)
    
    *************************************************
    
     
  3. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    3,901
    949
    113
    May 25, 2014
    Phillipines
    Ratings:
    +1,298
    Local Time:
    6:15 AM
    1.11
    10.2
  4. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    3,901
    949
    113
    May 25, 2014
    Phillipines
    Ratings:
    +1,298
    Local Time:
    6:15 AM
    1.11
    10.2
  5. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,156
    6,785
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,136
    Local Time:
    8:15 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    you using .07 install optimised version or standard .07 stable ? use .07 stable non-intel opt as CentOS 6.6 might have same problem as CentOS 7.0 for intel optimised flags

    or use .08 beta and see

    I tested both .07 stable official and .08 beta today and had no problems at all on CentOS 6.6 and 7.0
     
    • Like Like x 1
  6. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    3,901
    949
    113
    May 25, 2014
    Phillipines
    Ratings:
    +1,298
    Local Time:
    6:15 AM
    1.11
    10.2
    I'm using .07 StableIntel branch.
    On CentOS 6.6 64 bit.
     
  7. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,156
    6,785
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,136
    Local Time:
    8:15 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    yeah use non-intel .07 stable

    also you had download issues with MariaDB mirrors
    Code:
    MariaDB 5.5 YUM install...
    yum -q -y --disableplugin=fastestmirror,downloadonly install MariaDB-client MariaDB-common MariaDB-compat MariaDB-devel MariaDB-server MariaDB-shared
    http://yum.mariadb.org/5.5/centos6-amd64/rpms/MariaDB-5.5.40-centos6-x86_64-shared.rpm: [Errno 12] Timeout on http://yum.mariadb.org/5.5/centos6-amd64/rpms/MariaDB-5.5.40-centos6-x86_64-shared.rpm: (28, 'Operation too slow. Less than 1 bytes/sec transfered the last 30 seconds')
    Trying other mirror.
    
    
    Error Downloading Packages:
      MariaDB-shared-5.5.40-1.el6.x86_64: failure: rpms/MariaDB-5.5.40-centos6-x86_64-shared.rpm from mariadb: [Errno 256] No more mirrors to try.
     
    • Like Like x 1
  8. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    3,901
    949
    113
    May 25, 2014
    Phillipines
    Ratings:
    +1,298
    Local Time:
    6:15 AM
    1.11
    10.2
    I will use not intel optimize now, what about that mariadb problem, How to fix?
     
  9. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    3,901
    949
    113
    May 25, 2014
    Phillipines
    Ratings:
    +1,298
    Local Time:
    6:15 AM
    1.11
    10.2
    I just re installed, same error on mariadb.
    When I ping, I got this:
    This is Atlanta VPS on Ramnode.
     
  10. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    3,901
    949
    113
    May 25, 2014
    Phillipines
    Ratings:
    +1,298
    Local Time:
    6:15 AM
    1.11
    10.2
    Maybe Atlanta VPS has network problems?
    Same error on PHP installation, Even if using Default .07 download.
     
  11. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,156
    6,785
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,136
    Local Time:
    8:15 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
  12. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    3,901
    949
    113
    May 25, 2014
    Phillipines
    Ratings:
    +1,298
    Local Time:
    6:15 AM
    1.11
    10.2
  13. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,156
    6,785
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,136
    Local Time:
    8:15 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    DO San Francisco + CentOS 7.0 + .08 beta
     
  14. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    3,901
    949
    113
    May 25, 2014
    Phillipines
    Ratings:
    +1,298
    Local Time:
    6:15 AM
    1.11
    10.2
    Aw, That's DO.
    I thought Ramnode :(
    I have problem only on ramnode :(
     
  15. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,156
    6,785
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,136
    Local Time:
    8:15 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    i have 8+ RamNode VPS (Seattle and Atlanta) with no problem but no so recent installs they are
     
  16. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    3,901
    949
    113
    May 25, 2014
    Phillipines
    Ratings:
    +1,298
    Local Time:
    6:15 AM
    1.11
    10.2
    If you have some spare time, please do a test install on Atlanata Location.
    Please, even just the online installer of yours.
    Thanks!
     
  17. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,156
    6,785
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,136
    Local Time:
    8:15 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    unfortunately all RamNode VPS are production/live and in use so can't test heh

    but from that last log looks like slow speed in download in general <1-4 MB/s even on downloads that do work for you

    maybe request RamNode to move you to a different VPS host node ?
     
  18. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    3,901
    949
    113
    May 25, 2014
    Phillipines
    Ratings:
    +1,298
    Local Time:
    6:15 AM
    1.11
    10.2
    I'm confuse, When I install centmin via menu 1 lately, it ask for a reboot because your script disabled SELINUX.
    Now I use the online installer, one line command and it didn't ask a reboot :/
    I mean this command:
    curl -sL http://centminmod.com/installer.sh | bash
    Didn't ask for a reboot.

    Any thoughts?
     
  19. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    30,156
    6,785
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +10,136
    Local Time:
    8:15 AM
    Nginx 1.13.x
    MariaDB 5.5
    that's as intended :)