Get the most out of your Centmin Mod LEMP stack
Become a Member

Email i don't receive email on /var/spool/mail/root

Discussion in 'Install & Upgrades or Pre-Install Questions' started by arlon, Apr 9, 2018.

  1. arlon

    arlon Member

    91
    6
    8
    Feb 20, 2016
    Ratings:
    +12
    Local Time:
    7:24 PM
    1.13.6
    10.1
    Hello

    I have problem on my server, i don't receive any email on
    /var/spool/mail/root

    the last email received was in 18th January 2018

    i have tried to add /root/.forward and write my email but i still don't reveive email on /var/spool/mail/root and my email account


    Please fill in any relevant information that applies to you:
    • CentOS Version: i.e. CentOS 6.9 64bit
    • Centmin Mod Version Installed: 123.09beta01
    • Nginx Version Installed: i.e. 1.12.2
    • PHP Version Installed: 5.6.30
    • MariaDB MySQL Version Installed:10.1.21
    • When was last time updated Centmin Mod code base ? :today
    • Persistent Config: Do you have any persistent config file options set in /etc/centminmod/custom_config.inc ? You can check via this command:

      cat /etc/centminmod/custom_config.inc
      No

     
  2. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    35,089
    7,745
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +11,945
    Local Time:
    10:24 PM
    Nginx 1.15.x
    MariaDB 5.5/10.x
    checked to see if postfix is working ?
    Code (Text):
    service postfix status
    

    can you send out emails via server ? via SSH command replacing [email protected] with an email account you can check
    Code (Text):
    echo "mail-test" | mail -s "mail-tester" [email protected]
    

    then check your inbox and spam box for mail-tester subject email
     
    • Like Like x 1
  3. arlon

    arlon Member

    91
    6
    8
    Feb 20, 2016
    Ratings:
    +12
    Local Time:
    7:24 PM
    1.13.6
    10.1
    service postfix status
    master is stopped
     
  4. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    35,089
    7,745
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +11,945
    Local Time:
    10:24 PM
    Nginx 1.15.x
    MariaDB 5.5/10.x
    there's problem then restart postfix and ensure it's set to start up on reboot
    Code (Text):
    service postfix restart
    chkconfig postfix on
    
     
    • Like Like x 1
..