Learn about Centmin Mod LEMP Stack today
Become a Member

centos 7 image Hetzner?

Discussion in 'Dedicated server hosting' started by hardousse, Mar 30, 2021.

  1. hardousse

    hardousse Active Member

    154
    35
    28
    Dec 15, 2015
    Sweden
    Ratings:
    +53
    Local Time:
    6:11 PM
    1.11.*
    10.1*
    Hi
    I have some problem with centos image from installscript on hetzner dedicated server first its take long time to install not like ubuntu and debian image i try it both and no problem in install or used after install fast and good perfemance but when i used 7.8 or 7.9 image from there template its take long time to install and to boot and after booting long time to login via ssh and to update i check it its not problem with my ssh or hardware because with ubuntu and debian no problem.just ask if anyone had problem like this?may be i willask for kvm and install other iso image will be better?
    Thanks for help
    PS:i used rescue mode

     
  2. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    47,181
    10,668
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +16,573
    Local Time:
    1:11 AM
    Nginx 1.19.x
    MariaDB 5.5/10.x
  3. hardousse

    hardousse Active Member

    154
    35
    28
    Dec 15, 2015
    Sweden
    Ratings:
    +53
    Local Time:
    6:11 PM
    1.11.*
    10.1*
    Thanks for reply @eva2000
    Its dedicted server
    Intel Xeon E3-1271V3
    32 GB Ram
    After testing more time its not problem with centminmod script or server but the kernel when i upgraded kernel to 5.4 or main line the system not stable and slow down and the same problem like i said before but when i leave the kernel without change evrything work great and fast,honesty i dont know why this happen but if anyone have the same thing, better not upgrade kernel.
     
  4. rdan

    rdan Well-Known Member

    5,074
    1,251
    113
    May 25, 2014
    Ratings:
    +1,903
    Local Time:
    11:11 PM
    Mainline
    10.2
    I experienced the same issue 2 or 3x already, since then I do not use elrepo anymore.
     
  5. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    47,181
    10,668
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +16,573
    Local Time:
    1:11 AM
    Nginx 1.19.x
    MariaDB 5.5/10.x
    Sounds like an incompatibility between their specific hardware and elrepo 5.4 kernel.
     
  6. hardousse

    hardousse Active Member

    154
    35
    28
    Dec 15, 2015
    Sweden
    Ratings:
    +53
    Local Time:
    6:11 PM
    1.11.*
    10.1*
    any wy this the
    i think the same also maybe hardware proble anyway evrythink work great now this is install-time with the last beta centminmod