Get the most out of your Centmin Mod LEMP stack
Become a Member

CSF Can ping but can't open page

Discussion in 'Other Centmin Mod Installed software' started by pamamolf, Aug 30, 2016.

  1. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    45,464
    10,319
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +16,005
    Local Time:
    5:02 PM
    Nginx 1.19.x
    MariaDB 5.5/10.x
    yeah double check dns and nameserver setup
     
  2. pamamolf

    pamamolf Premium Member Premium Member

    3,861
    379
    83
    May 31, 2014
    Ratings:
    +731
    Local Time:
    9:02 AM
    Nginx-1.17.x
    MariaDB 10.3.x
    Does /etc/sysconfig/network overwrite other dns1 and dns2 settings on other files like eth0 config file?

    How can i verify that my new nameservers are active on Centos 7?

    Thanks
     
  3. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    45,464
    10,319
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +16,005
    Local Time:
    5:02 PM
    Nginx 1.19.x
    MariaDB 5.5/10.x
    talking about your domain's name servers not your servers resolvers
     
  4. rdan

    rdan Well-Known Member

    4,992
    1,191
    113
    May 25, 2014
    Ratings:
    +1,813
    Local Time:
    3:02 PM
    Mainline
    10.2
    I have the same issue on this just tonight, same with OVH server.
    They have this issue right now: OVH Tasks  
    Affecting my entire visitors.
     
  5. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    45,464
    10,319
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +16,005
    Local Time:
    5:02 PM
    Nginx 1.19.x
    MariaDB 5.5/10.x
    ah that would explain things !
     
  6. pamamolf

    pamamolf Premium Member Premium Member

    3,861
    379
    83
    May 31, 2014
    Ratings:
    +731
    Local Time:
    9:02 AM
    Nginx-1.17.x
    MariaDB 10.3.x
    So the issue only apply on US based visitors?

    That's the IP ARIN?
     
  7. rdan

    rdan Well-Known Member

    4,992
    1,191
    113
    May 25, 2014
    Ratings:
    +1,813
    Local Time:
    3:02 PM
    Mainline
    10.2
    I'm from ASIA and I'm affected.
     
  8. pamamolf

    pamamolf Premium Member Premium Member

    3,861
    379
    83
    May 31, 2014
    Ratings:
    +731
    Local Time:
    9:02 AM
    Nginx-1.17.x
    MariaDB 10.3.x
    I was asking just to be sure that this network is the issue that we have and if they fix this the next 20 hours if will be ok again or maybe not related to our issue ? :)

    Also did you contact them also by a support ticket?
     
  9. rdan

    rdan Well-Known Member

    4,992
    1,191
    113
    May 25, 2014
    Ratings:
    +1,813
    Local Time:
    3:02 PM
    Mainline
    10.2
    I don't need to since they are already aware of the issue.
     
  10. pamamolf

    pamamolf Premium Member Premium Member

    3,861
    379
    83
    May 31, 2014
    Ratings:
    +731
    Local Time:
    9:02 AM
    Nginx-1.17.x
    MariaDB 10.3.x
    But maybe that issue that they fix is not related to our issue?
     
  11. rdan

    rdan Well-Known Member

    4,992
    1,191
    113
    May 25, 2014
    Ratings:
    +1,813
    Local Time:
    3:02 PM
    Mainline
    10.2
    Try to ask them.
     
  12. pamamolf

    pamamolf Premium Member Premium Member

    3,861
    379
    83
    May 31, 2014
    Ratings:
    +731
    Local Time:
    9:02 AM
    Nginx-1.17.x
    MariaDB 10.3.x
    Already did :)

    I will let you know when they reply !
     
  13. pamamolf

    pamamolf Premium Member Premium Member

    3,861
    379
    83
    May 31, 2014
    Ratings:
    +731
    Local Time:
    9:02 AM
    Nginx-1.17.x
    MariaDB 10.3.x
    Not related at all !

    It has to do with users orders for ip's.

    So they don't have any issue on there end....

    You may try to contact them also as they may look deeper when more users report that issue....
     
  14. pamamolf

    pamamolf Premium Member Premium Member

    3,861
    379
    83
    May 31, 2014
    Ratings:
    +731
    Local Time:
    9:02 AM
    Nginx-1.17.x
    MariaDB 10.3.x
    Ok there is an issue with Centminmod setup or firewall :)

    Got a vps and try centminmod and user report issues again and we did tests using just the ip and default centminmod page.....so we will avoid any dns issues and be sure....

    The user got issues again..... so we reinstall vps and install default digital ocean template with Wordpress and never had any issues on same ip and same vps.....

    All devices was able to connect at the same time with no issues.....

    I try also to uninstall csf using:

    Code:
    cd /etc/csf
    sh uninstall.sh
    and that give me an error restarting fpm for example:

    Code:
    shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
    chdir: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
    But nothing :(

    I am just reporting them in case someone find out anything related .......

    Thanks
     
    Last edited: Sep 2, 2016
  15. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    45,464
    10,319
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +16,005
    Local Time:
    5:02 PM
    Nginx 1.19.x
    MariaDB 5.5/10.x
    that's because you probably ran centmin.sh menu option 23 related option and still in the directory you ran from, you need to do re-cd change directory out of there to run commands as centmin.sh menu option 23 wipes that directory to update so it doesn't exist until you re-cd (change directory)

    Also highly recommend you DO NOT uninstall CSF Firewall and leave your server vulnerable security wise.
    is this for pure-ftpd connections ? for users who connect to pure-ftpd via multiple pcs on same local ip ? from Beta Branch - Centmin Mod .08 beta + pure-ftpd virtual FTP user support | Page 4 | Centmin Mod Community ? If so, then you need to edit LF_DISTFTP in /etc/csf/csf.conf

     
  16. pamamolf

    pamamolf Premium Member Premium Member

    3,861
    379
    83
    May 31, 2014
    Ratings:
    +731
    Local Time:
    9:02 AM
    Nginx-1.17.x
    MariaDB 10.3.x
    Correct :) going to cd ~ and run them again are fine :)

    Just try to see if that is the issue......

    Not related to ftp at all.

    Just to browse the web page from one ip with 3-4 devices ....

    Code:
    123.456.789.000 took too long to respond.
    Try:
    Checking the connection
    Checking the proxy and the firewall
    ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
     
  17. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    45,464
    10,319
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +16,005
    Local Time:
    5:02 PM
    Nginx 1.19.x
    MariaDB 5.5/10.x
    Maybe share your /etc/csf/csf.conf contents

    post contents of log to pastebin.com or gist.github.com

    you can also see online gui demo of CSF /etc/csf/csf.conf settings at ConfigServer Security & Firewall for info/description of settings
     
  18. pamamolf

    pamamolf Premium Member Premium Member

    3,861
    379
    83
    May 31, 2014
    Ratings:
    +731
    Local Time:
    9:02 AM
    Nginx-1.17.x
    MariaDB 10.3.x
    csf - Pastebin.com

    I didn't adjust any settings.....

    Maybe not related to firewall as i uninstall it and doesn't fix the issue?

    Maybe any network centminmod settings?
     
  19. eva2000

    eva2000 Administrator Staff Member

    45,464
    10,319
    113
    May 24, 2014
    Brisbane, Australia
    Ratings:
    +16,005
    Local Time:
    5:02 PM
    Nginx 1.19.x
    MariaDB 5.5/10.x
    so the user never has any direct login to centmin mod user via sshd, pure-ftpd or any other public port facing service on the server besides http port 80 and https 443 ports ?
     
  20. pamamolf

    pamamolf Premium Member Premium Member

    3,861
    379
    83
    May 31, 2014
    Ratings:
    +731
    Local Time:
    9:02 AM
    Nginx-1.17.x
    MariaDB 10.3.x
    User never login on the server just browse to server ip and see the content from /user/local/nginx/html/index.php and that's on port 80 and no https.....
     
    Last edited: Sep 2, 2016